56. FESTIVAL KULTURE MLADIH SRBIJE 2017.

56. FESTIVAL KULTURE MLADIH SRBIJE 2017.

U periodu od 6. do 13. jula u Knjaževcu se održava 56. Festival kulture mladih Srbije.

FKMS je tradicionalna multikulturna republička smotra koja se od 1962. godine održava u Knjaževcu. Festival obuhvata izvođenje i prezentaciju stvaralaštva u oblasti muzike (zabavna, narodna, klasična), horskog pevanja, književnosti, recitatorstva, drame, filma, folklora, modernog plesa, baleta, umetničke fotografije, omladinske karikature, stripa i video-stvaralaštva. Učesnici Festivala su mladi ljudi, koji se bave vrhunskim amaterizmom ili se spremaju da im kultura i umetnost budu životna zanimanja. Smotra je poznata i priznata u kulturnoj javnosti Republike Srbije, pa je svesrdno pomažu Ministarstvo za kulturu Republike Srbije, KPZ Srbije, fakulteti i umetničke škole, priznata KUD i drugi zainteresovani za pospešivanje kulturnog stvaralaštva mladih.

Ove godine na letnjoj pozornici Festivala, u Gurgusovačkoj kuli među ostalima nastupiće „Parni valjak“ (07. 07.), Lepa Brena (08.07.) i Ivana Peters (09.07.). U nastavku možete pogledati Program Festivala:

KARTE ZA KONCERTE MOŽETE KUPITI NA BILETARNICI I TERASI DOMA KULTURE, PROMO ŠTANDU FESTIVALA, U TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI, A U GURGUSOVAČKOJ KULI PRE POČETKA KONCERTA. CENA KARTE JE 100 DINARA.