ČOBANSKE IGRE 2017.

ČOBANSKE IGRE 2017.

Nazaobilazni segment Manifestacije „Đurđevdanski susreti-Molitva pod Midžorom“ su čobanske igre, u kojima učestvuju naši najmlađi sugrađani. S obzirom na loše vremenske prilike 07. maja, igre nisu realizovane, već je njihovo održavanje zakazano za neku drugu priliku. Dato obećanje tom prilikom Turistička organizacija je ispunilla u sredu 31. maja i ponovo organizovala takmičenje u čobanskim igrama , učešće su uzele sve osnovne škole iz Knjaževca, u kategoriji dece (niži razredi) i omladinaci (viši razredi).

Deca su se nadmetala u igrama:

-bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta, „Đurđevdan je seko donesi mi mleko“, „da vijemo tri venca zelena“, „đurđil jagnje“, „da bude brava ko mrava“, nadvlačenje konopca.

U kategoriji nižih razreda pobedila je OŠ “ Vuk Karadžić“, drugoplasirana je osnovna škola „Dubrava, a treće mesto pripalo je osnovnoj školi „D.T.Kaplar“.

U kategoriji omladinaca (viši razredi), nešto su drugačiji rezultati: 1. mesto zauzela je OŠ „D.T.Kaplar“, druga je Oš „Vuk Karadžić“, i treća OŠ“Dubrava“.

Ovom prilikom je izabrana i najlepša čobanica-Andrea Jelenković, 4/1, Oš „Dubrava“, prva pratilja je Adriana Petrović, odeljenje 6/3 OŠ „Vuk Karadžić“ i druga pratijlja Anastasija Radić, odeljenje 4/1, OŠ „Dubrava“.

Galerija