„MOLITVA“ I „ZVUCI TRUBE SA TIMOKA“

„MOLITVA“ I „ZVUCI TRUBE SA TIMOKA“

Sve posetioce koji odluče da posete opštinu Knjaževac tokom maja očekuje veliki broj dešavanja, s obzirom da se u maju svečano  obeležavaju dani opštine.

 

Molitva pod Midžorom

 

I ove godine biće održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski susreti-Molitva pod Midžorom“.

Prvi deo Manifestacije održava se u selu Vrtovac 06. maja i zasniva se na kombinaciji starog paganskog običaja (prinošenje žrtvenog jagnjeta kod zavetnog krsta) i hrišćanskih običaja.

Drugi deo manifestacije realizuje se samo dan kasnije, 07. maja 2017. u selu Balta Berilovac i to u vidu Etno festivala koji predstavlja svojevrsnu prezentaciju staroplaninske kulture i tradicije.

Na jednom mestu možete videti i probati specijalitete sa Đurđevdanske trpeze, proizvode od lekovitog bilja i šumskih plodova, najbolji sir, belmuž, jagnjeću čorbu, uživati u velikom izboru suvenira, prikazu čobanskih igara i u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu.

Specijalni gost Etno festivala ove godine biće diva izvorne-narodne muzike Dragica Radosavljević CAKANA, kao i draga nam Danica Krstić, takoreći zaštitno lice Molitve.

Prijave za učešće na manifestaciji su otvorene do 24.aprila. Možete se prijaviti putem telefona 019/735-230, mailom na toknjazevac@mts.rs, ili u našem info-centru na adresi Knjaza Miloša 37 u Knjaževcu.

 

Zvuci trube sa Timoka

 

Već narednog vikenda, 12. maja. na platou Doma kulture u Knjaževcu održaće se Predtakmičenje za Sabor trubača u Guči, pod sloganom „Zvuci trube sa Timoka“.

Virtuozi iz cele Srbije, prezentovaće svoje umeće na ovom tradicionalnom srpskom instrumentu. Manifestacija počinje u 18h defileom trubača a nastavlja se takmičenjem. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da uživate u proleću, na obalama Timoka, uz zvuke trube.