ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU

ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU

Knjaževac je protekle nedelje bio mesto održavanja svetskog pauerlifting takmičenja po GPC pravilima. Ovaj sportski događaj svetskih razmera otvoren je 18. septembra, obraćanjem predsednika opštine g-dina Milana Đokića. Usledila je borba „divova“ u različitim kategorijama. Učesnika je bilo sa svih strana sveta, čak iz 28 zemalja. Srbija je osvojila ekipno 1. mesto u benčpresu sa opremom, dedliftu sa opremom kao i u pauerliftingu sa opremom, dok je u disciplinama bez opreme zauzela treće mesto. Ovaj događaj će svakako obeležiti ovu godinu koja se polako bliži kraju. Bila je ovo izuzetna prilika za promociju potencijala opštine Knjaževac.

Najveći broj rekorda registrovan je uz ime Irine Pomerantsen (46 godina), koja je oborila čak 12 svetskih rekorda.

Prvenstvo su organizovali Globalni pauerlifting komitet i Ujedinjeni srpski pauerlifting savez uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Knjaževac. U okviru Svetskog prvenstva održano je Svetsko i državno prvenstvo u benč presu za osobe sa invalidetom. Organizator državnog prvenstva je novoosnovani Pauerlifting savez osoba sa invaliditetom čije je sedište u Knjaževcu.

Svim takmičarima čestitamo na osvojenim medaljama, a domaćinu-Pauerlifting klubu iz Knjaževca odajemo priznanje na organizaciji događaja na svetskom nivou.

Galerija