Staroplaninski maraton 2016 ili Ultra trail Stara planina

Staroplaninski maraton 2016 ili Ultra trail Stara planina

U toku su završne pripreme za međunarodno takmičenje u brdskom trčanju u Srbiji. Staroplaninski maraton se održava od 03. do 05. juna. 2016. godine.

Pokrovitelj je Turistička organizacija opštine Knjaževac, a organizator Savez ekstremnih sportova Srbije.

Prijave za učesnike trke su završene 5.maja, a ukupno se prijavilo  preko 170 takmičara iz Srbije i još 10 zemalja (Italija, Finska, Bugarska, Engleska, Švedska, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovačka). Takmičenje se odvija na 3 staze: “Midžor SkyTrail”=19km, Ultra trail Stara planina “Kopren” 86km i Ultra trail Stara planina “Bratkova strana” 122 km.

Takmičari i tehničko osoblje boraviće u šatorima na Markovoj livadi, u Planinarskom domu Babin Zub, Planinskom domu “Šum” u Crnom vrhu, u Hotelu “Stara planina” na Jabučkom ravništu i u ostalim manjim smeštajnim jedinicama na Staroj planini. Staroplaninski maraton boduje se za najprestižniju brdsku trku na svetu UTMB.

Organizacijom trke promovišu se prirodni potencijali i lepote Stare planine, putem video materijala i direktne promocije. Ljubitelji adrenalinskog sporta i aktivnosti na otvorenom prostoru mogu da rezervišu smeštaj u nekom od objekata na Staroj planini, korišćenjem informacija na www.toknjazevac.org.rs.

Više o detaljima takmičenja pogledajte na  www.skyrunning-serbia.com.